NatAspin CONTROL PRO

NatAspin ® CONTROL PRO (VALENTIS AG, Švajcarska, kompanija postoji od 1919.)

Sinergija dejstva prirodnih aktivnih principa za zdravlje srca i krvnih sudova – Kompletna PRIMARNA PREVENCIJA kardiovaskularnih bolesti i komplikacija

NatAspin® CONTROL PRO (koj je zamenio NatAspin® CONTROL) je inovativan,  napredniji, kompleksan proizvod proizveden u VALENTIS AG nanotehnologijom. Namenjen je za kontrolu holesterola, cirkulacije krvi, krvnog pritiska, rada srca I krvnih sudova, metaboličkog sindroma, glikemije, gojaznosti I funkcije jetre. Sadrži 2000 FU enzima Natokinaze, 2,9 mg Monakolina K, 50 mg ekstrakta Citrusa Bergamota, 10 mg Polikosanola i 11,25 Kurkumina. Odabrani sastav komponenti deluje sinergijski

Natokinaza je izolovana iz tradicionalne japanske hrane Natto napravljene od sojinog zrna fermentisanog sa Bacillus subtilis var. natto. Natokinaza je serinska proteaza koja pripada porodici subtilizina i koja pokazuje jaku fibrinolitičku aktivnost.

Natokinazu je otkrio japanski doktor biohemičar Hirojuki Sumi sa Univerziteta u Čikagu (1980). Nakon nekoliko godina istraživanja dr Sumi je primetio da je enzim prisutan u Natto-u (tradicionalnoj vrsti hrane od soje, koja se posebno koristi u Japanu) bio u stanju da potpuno rastvori krvni ugrušak. Otkriveni enzim nazvao je Nattokinase, što znači natto enzim. U Japanu se Natto koristi u ishrani više od 1000 godina i veruje se da je uzrok najnižeg morbiditeta i mortaliteta od kardiovaskularnih bolesti.

Natokinaza pomaže telu da razvije snažnu sposobnost rastvaranja krvnih ugrušaka koji mogu izazvati srčani ili moždani udar. Natokinaza normalizuje krvni pritisak, sprečava pojavu krvnih ugrušaka stimulišući proizvodnju plazmina i drugih agenasa iste uloge kao što je urokinaza i direktno rastvara fibrin. Fibrinolitička aktivnost natokinaze se meri putem sposobnosti razgradnje fibrina i procenjuje u FU (fibrin units, jedinice razgradnje firbrina).

Valentis je kreirao NatAspin – proizvod koji sadrži natokinazu – prirodnu alternativu, bez neželjenih efekata, za održavanje zdravlja cirkulatornog sistema. Originalni metod ekstrakcije i prečišćavanja natokinaze za dobijanje NatAspina obezbeđuje očuvanje njegove biološke aktivnosti. Za razliku od drugih fibrinolitičkih agenasa koji se primenjuju kao injekcije, natokinaza u NatAspin počinje dejstvo odmah nakon oralne primene. Efekti održavanja normalne cirkulacije krvi pokazani su u preko 20 naučnih studija. Istovremeno, pomaže održanju pravilnog funkcionisanja nervnog sistema. Ne utiče na stomak. Lako se uzima: kapsule nemaju neprijatan ukus.

Monakolin K, koji se dobija iz fermentisanog pirinča crvenog kvasca, doprinosi održavanju uravnoteženih nivoa holesterola u telu.

Polikozanol, dobijen iz šećerne trske, dodatno podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema. Pokazalo se da polikozanol smanjuje ukupni holesterol (TC), lipoprotein niske gustine (LDL) i povećava lipoprotein visoke gustine (HDL) tako što inhibira sintezu holesterola i povećava obradu LDL.

Kurkuma, poznata po svojim lekovitim svojstvima, igra ključnu ulogu. Pomaže u regulisanju nivoa holesterola u krvi, promoviše kardiovaskularnu funkciju i podržava normalizaciju lipida u jetri. Studije na ljudima su pokazale vrednost kurkumina u smanjenju kardiovaskularnih rizika povezanih sa gojaznošću, metaboličkim sindromom i dijabetesom.

Bergamot je indikovan za pacijente sa visokim ukupnim holesterolom, metaboličkim sindromom, visokim genetskim holesterolom i kao prevencija kardiovaskularnih bolesti. Bergamot je efikasan za poboljšanje glikemije kod pacijenata obolelih od dijabetesa tipa II.

 

Karakteristike, dejstva, biološka aktivnost I koristi od NatAspin® CONTROL PRO :

Regliše nivo holesterola u krvi preko više fizioloških mehanizama čime se ostvaruje kompleksnost i sigurnost ostvarivanja ovog važnog procesa za zdravlje ljudi. Podiže nivo HDL (dobar holesterol) i snižava nivo LDL (loš holesterol). Obezbeđuje ravnotežu HDL/LDL jako važnu za smanjivanje rizika od kardiovaskularnih bolesti i komplkacija

Podržava normalnu cirkulaciju krvi

Održava normalan krvni pritisak

Smanjuje rizik od arteroskleroze

Podržava normalnu cirkulaciju krvi i smanjuje rizika od stvaranja trombova I rastvara postojeće

Održava normalan krvni pritisak (sistolni i dijastolni)

Pomaže u održavanju normalne srčane aktivnosti

Deluje na regulisanje nivoa šećera u krvi I nivoa HbA1c (parameter razvoja dijabetesa) i smanjuje rizik od mikroangiopatija

Smanjuje rizik od razvoja metabolčkog sindroma (hipertenzija, dijabetes, gojaznost,…) i smanjuje nivo visceralnih (unutrašnjih) masnoća koje su faktor rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti I komplikacija

Podržava regulisanje telesne težine, gojaznosti, obima struka

Podržava smanjenje masnoća u jetri i deluje zaštitno na funkciju jetre

Deluje protiv nezdrave akumulacije proteina u telu (fibrinski ugrušci, amiloidni plak kod Alchajmerove bolesti

Usporava starenje I pruža zaštitu od degenerativnih promena nervnog sistema

2.690 Din.