NatAspinH

NatAspinH ® – jedinstvena kombinacija sinergije biljnih aktivnih principa za zdravlje kardiovaskularnog sistema – kod povećanog rizika od nastanka krvnih ugrušaka, poremećaja cirkulacije i povišenog krvnog pritiska

NatAspinH ® je prirodan preparat i kombinacija enzima natokinaze i hidroksitirozola, namenjen kardiovaskularnom sistemu. Hidroksitirozol je jedna od glavnih fenolnih komponenti maslinovog ulja koja ima moćne antioksidativne efekte. Štiti čestice LDL holesterola od oksidativnog oštećenja (prevencija ateroskleroze). Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) preporučuje uzimanje 5 mg hidroksitirozola dnevno.

Natokinaza je izolovana iz tradicionalne japanske hrane Natto napravljene od sojinog zrna fermentisanog sa Bacillus subtilis var. natto. Natokinaza je serinska proteaza koja pripada porodici subtilizina i koja pokazuje jaku fibrinolitičku aktivnost. 

Natokinazu je otkrio japanski doktor biohemičar Hirojuki Sumi sa Univerziteta u Čikagu (1980). Nakon nekoliko godina istraživanja dr Sumi je primetio da je enzim prisutan u Natto-u (tradicionalnoj vrsti hrane od soje, koja se posebno koristi u Japanu) bio u stanju da potpuno rastvori krvni ugrušak. Otkriveni enzim nazvao je Nattokinase, što znači natto enzim. U Japanu se Natto koristi u ishrani više od 1000 godina i veruje se da je uzrok najnižeg morbiditeta i mortaliteta od kardiovaskularnih bolesti.

Natokinaza pomaže telu da razvije snažnu sposobnost rastvaranja krvnih ugrušaka koji mogu izazvati srčani ili moždani udar. Natokinaza normalizuje krvni pritisak, sprečava pojavu krvnih ugrušaka stimulišući proizvodnju plazmina i drugih agenasa iste uloge kao što je urokinaza i direktno rastvara fibrin. Fibrinolitička aktivnost natokinaze se meri putem sposobnosti razgradnje fibrina i procenjuje u FU (fibrin units, jedinice razgradnje firbrina).

Valentis je kreirao NatAspin – proizvod koji sadrži natokinazu – prirodnu alternativu, bez neželjenih efekata, za održavanje zdravlja cirkulatornog sistema. Originalni metod ekstrakcije i prečišćavanja natokinaze za dobijanje NatAspina obezbeđuje očuvanje njegove biološke aktivnosti. Za razliku od drugih fibrinolitičkih agenasa koji se primenjuju kao injekcije, natokinaza u NatAspin počinje dejstvo odmah nakon oralne primene. Efekti održavanja normalne cirkulacije krvi pokazani su u preko 20 naučnih studija. Istovremeno, pomaže održanju pravilnog funkcionisanja nervnog sistema. Ne utiče na stomak. Lako se uzima: kapsule nemaju neprijatan ukus.

 

Karakteristike i biološka aktivnost:

NatAspin deluje protiv nezdrave akumulacije proteina u telu (fibrinski ugrušci, amiloidni plak kod Alchajmerove bolesti)

Deluje preko 12 sati nakon primene za optimizaciju normalne cirkulacije krvi

Održava normalan krvni pritisak

Pruža zaštitu od propadanja nervnog sistema

 

NatAspin je koristan za:

Smanjenje rizika od srčanog i moždanog udara uzrokovanog ugrušcima (trombi)

Održavanje normalne cirkulacije procesima rastvaranja ugrušaka

Optimizacija funkcionisanja kardiovaskularnog sistema

Održavanje normalnog krvnog pritiska

Očuvanje funkcionalnog integriteta nervnog sistema

2.590 Din.