PHYTOren®

PHYTOren® iz OSPAPHARM, Berlin, Nemačka, kombinuje pažljiv izbor pet biljaka tradicionalno poznatih u tretmanu bolesti bubrega i urinarnog trakta. To je tradicionalni biljni preparat za zdravlje bubrega i urinarnog sistema.

Prirodni sastojci u zdravstvenim proizvodima su široko prihvaćeni. Nakon značajnog razvoja hemijskih i biotehničkih proizvoda za mnoge bolesti, raste potražnja za biljnim preparatima sa blagotvornim dejstvom poznatim vekovima. Jer priroda je naš učitelj. Kombinujemo ovu drevnu mudrost sa savremenim proizvodnim procedurama da bismo zadovoljili trenutni međunarodni standard kvaliteta.

Uopšteno govoreći, prirodni aktivni sastojci mogu imati sporiji početak dejstva, ali održiviji efekat ako se uzimaju pravilno. Takođe, štetni efekti se mogu naći ređe i biti manje ozbiljni, pod uslovom da se koriste odgovarajuće komponente.

To je slučaj sa PHYTOren® koji kombinuje pažljiv izbor pet biljaka tradicionalno poznatih u lečenju bubrega i urinarnog trakta.

Ospapharm je uspešan primer nemačke kompanije srednje veličine. Duga tradicija u proizvodnji biljnih preparata na najvišem međunarodnom farmaceutskom nivou je focus kompanije. Razmatranje istraživanja o vezama između prirode i zdravlja dovelo je do klinički dokazanih kombinacija specifičnih biljnih sastojaka. To je rezultiralo razvojem jedinstvenih biljnih proizvoda, uglavnom u nefrologiji, urologiji, hepatologiji i gastroenterologiji.

Poreklo sirovina i proizvodna lokacija PHYTOren®-a nalaze se u Nemačkoj.

Proizvodnja se odvija u skladu sa smernicama za kvalitet (GMP, HACCP, HALAL) koje zahtevaju relevantne agencije koje nadgledaju autorizaciju lokalne proizvodnje i međunarodnu prodaju navedenih proizvoda. Svaka serija se analizira u skladu sa tim.

 

Sastav PHYTOren®, aktivni principi dejstava :

Equisetum arvense (Herba equiseti)         50 mg
Orthosiphon aristatus (Herba orthosiphoni) 50 mg
Rosa canina (Fructus rosae caninae)         50 mg
Potentilla erecta (Rhizoma tormentillae) 50 mg
Physalis alkekengi (Fructus alkekengi)      60 mg

 

Mehanizmi delovanja na bubrege i urinarni sistem:

  1. Antioksidativno dejstvo: Sprečava povrede tkiva čime se sprečava stvaranje kamena u bubregu
  2. Antiinflamatorno dejstvo: Sanira mikro povrede i podržava antibakterijsku terapiju
  3. Diuretičko dejstvo: Podržava urinarni tok, rastvaranje i ispiranje kamena
  4. Spazmolitičko dejstvo: Olakšava eliminaciju kamena
  5. Svojstva helatiranja: Sprečava formiranje oksalatnog kamena kroz formiranje kompleksa sa citratima
  6. Renoprotektivno dejstvo: Efekat zaštite bubrega je podržan kombinacijom svih svojstava